2017. aug 04.

Húzzunk le víz mellé azonnal!

írta: Bodó Kata
Húzzunk le víz mellé azonnal!

Avagy olcsó kikapcsolódás, retro életérzés - Fadd-Dombori

Megőrülök ebben a melegben! Valószínűleg nem vagyok ezzel egyedül! Szerencsére lakásunkban a redőnyeink kiválóak és van egy "propellerünk", amivel keverhető a levegő, de melyik levegő? Hát persze, a meleg, mert a panel az panel :D Amikor már felforrt az agyvizem, nekiállok álmodozni mindenféle vízpartokról. Nézzük milyen lehetőségek állanak rendelkezésünkre most Szekszárd közelében? Rá is találtam pár éve Domborira, ami egy tök jó hely, ha úszkálni szeretne az ember egy ingyenes strandon, természetes vízben (Duna-holtág). Rajtam kívül már ezer milliónyian rájöttek erre látva a sok nyaralóházat ott. Nekem a "domborizás" csak 2012-óta adatott meg, de azóta rendszeresen.

dombori_elso.jpg

               Kép: saját

Most, hogy ilyen hőség van, egyik nap lementünk a családdal úszkálni. Oltári jó volt a leizzadt testünket belemártani a hűvös vízbe! Amikor épp' két szárítkozás között voltunk, apósom eltűnt pár percre. Egyszer csak megjelent az arcán elképesztő vigyorral. Az öröm oka a kezében tartott zsákmány volt: egyikben egy vattacukor, a másikban egy főtt kukorica. Tisztára átlényegült komoly férfiból gyerekbe. Jól le is fényképeztük, melyet itt, most inkább nem mellékelek. A lényeg, hogy domborizás nem telhet el főtt kukorica nélkül.

Ha úszkálni megyünk párommal, általában meg szoktuk várni a késő délutánt. Így lesz ez ma is! :) 18:00 órára kb. a családok kifürdőzik magukat, kevesebben lesznek és még mindig 30 foknál fogunk tartani. Úgyhogy megfagyni nem fogunk! Szerencsére a szúnyog-írtást is el szokták végezni időnként. Egyébként mindegy mikor megyünk, bármikor jól szoktuk érezni magunkat. Volt, amikor kajakoztunk, volt, amikor dobáltuk egymást a vízbe (arról inkább nem is írok, mennyire szeretek jet-skizni!). A lényeg, hogy nem vagyok egy sport ember, de a vízi-sportokat imádom!

dombori_kozepso.jpg

               Kép: saját

Hogy is néz ki a hely? Dombori egy üdülő övezet mindenféle nyaralóházzal. Táborokat is szoktak ide szervezni, mint például kajak, kenu, sárkányhajó, triatlon, stb.. Strandjai ingyenesek most már és még. A gyönyörűen parkosított parton találunk árnyékos és napozásra alkalmas részeket is. Ahogy eddig láttam, minden korosztály jól tudja itt érezni magát. A nagy vízfelület békés, de vize érezhetően cserélődik, ezért tiszta, amennyire a természetes édesvizek szoktak lenni. A strandon a part szélétől folyamatos a víz mélyülése, és szerencsére talpunk alatt nem iszapos a talaj. A part homokos és füves, karbantartott. A gyerekeknek kialakítottak játszóteret is. A mosdó egyszerű, de tiszta.

dombori_utolso.jpg

               Kép: saját 

Az üdülő övezetben a retro, Zimmer Feri életérzés még megfigyelhető, de a fejlesztések szele is már fújdogál. Én speciel nagyon jól tudom itt érezni magam! Főleg azért is, mert ha kiúszkáltuk magunkat, jókat lehet enni, inni. Van itt lángos, főtt kukorica, vattacukor, fagyi, jó pizza, jó kávé…egyszerűen minden, amit egy strandon lehet kapni. Esetleg, ha valamire még mindig szükségünk lenne (naptej, tusfürdő, szúnyogriasztó, stb.), akkor vegyesboltot is találunk.  Koncerthelyszínnek sem utolsó Dombori. Egyik nap épp' Street Car Autóstalálkozó-fesztivált tartottak itt, melyre szintén kinéztünk. Ha sétálni szeretnétek egy szép, parkosított üdülőben, vízparton, ha a vizi sportoknak hódolnátok, ha romantikázni szeretnétek, látogassatok ki Domboriba, mert egy hangulatos hely, melyet csak ajánlani tudok!

 

 

Szólj hozzá

étterem kávézó napsütés strand romantika piknik kajak egyszerű hőség vízisport családi program vízpart táborozás sátrazás szabadstrand sárkányhajó Tolna megye Dombori Duna-holtág retró életérzés Zimmer Frei