Kóstold meg Tolnát

Bodó Kata Blogja

"A szeretet ereje" is lehetne a ma esti film-ajánlóm címe.

2018. március 14. 19:52 - Bodó Kata

28764340_203237026933754_2918205715266928640_n.jpg_640x641

bodokatablog készítette ezt a képet.

Szólj hozzá!
Címkék: instagram

Bohém világ ez :)

2018. február 06. 13:59 - Bodó Kata

Ahogy ígértem korábban, írok Nektek arról a különleges helyről, melynek meglátogatásához frizurát, ruhát választottam egy előző posztomban. Ez lesz a Berekai Art Studio Budapesten.

galeria_7.jpg

Kép: saját - hangulatkép a galériáról és Albert László festményeiről

Képzeljetek el egy gyönyörű, Andrássy úti szalont, ahol lehetőség van a művészetek minden formájával találkozni, legyen az festészet, szobrászat, divat, fotózás, filmezés, zene, tánc, irodalom, színház, filozófia, gasztronómia..egy szóval összművészet. Különleges tárlatvezetés - különleges társaságban - ezzel jellemezhetném, ha röviden akarnám az élményt megfogalmazni. Teljesebben a Berekai Art Studio Facebook oldalán olvashatjátok el a helyszín üzenetét a "Névjegy" fül alatt - érdemes!

galeria_1.jpg

Kép: saját - Kiss Bernadett Vivien énekelt nekünk

A szalon a nevét Berekai Juditról kapta. Ő látja itt vendégül a magyar kortárs művész világ elitjét. Látogatásomkor épp' Albert Lászlónak volt art-deco ihletésű festmény-kiállítása, valamint Kiss Bernadett Vivien énekelt musical részleteket. Kiss Bernadett Viviennel akkor ismerkedtem meg, de még így is sikerült közös témát találnunk. Szó esett operáról, ének-tanulmányokról és mindkettőnk jó barátjáról, Bokor Jutta operaénekesnőről. Ezt követően bejártam a galériát, majd Judittal, Oross Emmerich forgatókönyv író, rendező, producerrel és Pál Evelinnel, a Budapest Art Factory program-koordinátorával teázgattunk és beszélgettünk. Nehéz lenne felsorolni, mennyi témát érintettünk, de például oltári jó élmény volt Szász Endre festőről olyan történeteket hallani mint például egy ajándék Cadillac-sztorija, melyeket Oross Emmerich személyesen élt át vele Hollywoodban.

galeria_2.jpg

                                                      Kép: saját - Berekai Judittal teázunk

És hogy miért írok egy budapesti galériáról Nektek? - kérdezhetnétek Tolna megyei élménybeszámolóként. Válasz: azért, mert Berekai Judit eredetileg szekszárdi és szalonja lehetőséget biztosíthat különleges, Tolna megyei művészek bemutatkozására is. Ő magát fotósként, mecénásként is inspirálják a művészek és rendezvényeinek is ez a célja a közönség számára. A közeljövőben, február 24-én tartanak egy izgalmas programot "It's YOUR World" címmel, melyről részleteket a @bodokatablog Facebook oldalamon láthattok. Annyit itt is elárulok, hogy izgalmas programnak ígérkezik a következő vendégekkel:

kovetkezo_rendezveny.jpg

                     Kép: Facebook https://www.facebook.com/events/336293476853999/

 

Balogh Anna - előadóművész (Bűvészet & Stand up)
Juhász Nikoletta - sminkmester
Kiss Virág - szinkronrendező, szinkron színésznő, parfüm szakértő
Kontur Réka - ékszer és divattervező Kontur Fashion
Kovács Erika - divattervező KE Fashion
Mónáth Éva - fotográfus, EVAM - Divatfotózás a Te stílusodban
Pázmány Patrícia - stylist, Nefrit Stílus
Simon Zsófia - tulajdonos, operatív vezető, Holnap Ott a Bor webáruház
Vincze-Bor Viktória - divattervező Viwine
Vinkovics Zsuzsa - lakberendező VIZSUart

 

Köszönöm Juditnak a privát tárlatvezetést! Sok inspirációt kaptam! Ha további képeket néznétek a Berekai Art Studioról, akkor nézzétek meg a fotóalbumot a @bodokatablog Facebook  vagy a @bodo.kata.25 Instagram oldalamon!

A Berekai Art Studio címe: 1061 Budapest, Andrássy út 17.

Privát tárlatvezetésre Nektek is lehetőségetek van, ha előzetesen időpontot egyeztettek a +36 20 555 5855-ös mobilszámon!

Elérhető Facebookon és Instagramon.

Szólj hozzá!

4 évesek lettünk tegnap!❤️

2018. február 05. 16:29 - Bodó Kata

bodo.kata.25 készítette ezt a képet.

A kép magáért beszél. Bor-vásárlás történik épp' a szekszárdi Tescon belül működő Hun-Cucc helyi termék boltban. Február 3-án, 4-én szerettem volna, hogy Robival kettesben lehessünk otthon, mert most ünnepeltük párkapcsolatunk 4. évfordulóját. Robi szombaton dolgozott volna, de én munka előtt elvittem az autónkat egy fotózásra. Nem gondoltam volna, de sikerült lerobbannom vele a szekszárdi Béla téren. Úgy tűnik, kívánságom meghallgatásra került és így tényleg otthon kellett maradnia. :D Aznap nagyon havazott, úgyhogy hólapátolás után bent pihentünk a házban. Délután feljöttek hozzánk Robi szülei és tök jól elbeszélgettünk. Estére - amíg Robi nekem a készülő honlapomhoz a legjobb honlapszerkesztők közül válogatott - főztem egy finom "rizs-csirkét" (mert azt még nem írtam, hogy kedves párom leginkább csirkét szeret enni rizzsel...úgyhogy ezt kombinálom ilyen-olyan módon). A finom vacsihoz jól esett egy Neiner 2016-os Rozika! Kóstoljátok meg Ti is a szekszárdi borokat!

Szólj hozzá!

Végre kisütött a nap!

2018. február 05. 11:54 - Bodó Kata

27575797_204316296979190_1318800022115975168_n.jpg_640x799

bodo.kata.25 készítette ezt a képet.

Ez a kép azért készült, hogy egységes megjelenésem lehessen Blogomon, a @bodokatablog Facebook oldalon, Gmailes levelezőrendszeremnél, a @bodo.kata.25 Instagram és a @bodokatablog Twitter oldalamon. Mert a jó menedzsment "mindenhol egységes". :) Pintér Gitta barátnőm és egyben fotósom készítette ezt a képet rólam. Imádtam azt a napsütést, ami akkor volt! Lőttünk képeket így, lőttünk képeket úgy....a lényeg, hogy szerintem ez a kép átadja rólam azt a pozitív hozzáállást, mellyel segítek mások üzletét fellendíteni. :)

Szólj hozzá!

Az élet csodálatos!!!

2018. február 01. 21:07 - Bodó Kata

bodo.kata.25 készítette ezt a képet.

Minden szépségével, keserűségével, örömével, fájdalmával együtt! Nincs rossz nélkül jó és fordítva! Semmi nem csak fekete és fehér! Nézzétek meg Az emlékek őre című filmet! Sőt, ne csak nézzétek, hanem érezzétek is!!!

Az emlékek őre (The Giver) egyike volt azoknak a filmeknek 2014-ben, amit amikor végig néztünk a moziban, nem tudtunk felállni a vég-feliratnál sem. Elképesztő megható és sokat mondó film! Nem fogom beleadni senkinek a szájába, hogy nekem miket üzent, ezt mindenkire rábízom. :) Mindenkinek csak ajánlani tudom! Annyit azért írok, hogy ha elbizonytalanodnál a mindennapjaid miatt az élet szépségével kapcsolatban, nézd meg ezt és értékeld, amiben vagy! Hülyén hangzik, de mindig lehet rosszabb a helyzet, mint amiben vagy! Én sokat tanultam azokból a történetekből is amiket idős, 70-80-90 éves emberektől hallottam eddigi életem során. Borzasztó dolgokon kellett átmenniük egyeseknek és ők ezektől megerősödve már mindent pozitívabban értékelnek. Ez nem jelenti azt, hogy Neked is szörnyűségeket kellene megélned, elég, ha a beleérző képességedet fejleszted!

Korábban sok "Történetek a ládafiából" történetet megnéztem a Youtube-on - sőt, szerencsére forgatáson is részt tudtam venni. Ezekből is sokat tanulhattok. Erről jut eszembe: készítettem egy interjút egyszer egy Tolna megyei, 90 éves bácsival, aki egész családjával megjárta és túlélte a Hortobágyi kényszermunka-tábort. 4 órát forgattunk vele úgy, hogy ő csak mesélt és mesélt szünet nélkül és még csak a sztori felénél járt, amikor be kellett fejeznünk a munkát.

Nem tudtok olyan diplomaírás előtt álló egyetemistát vagy írót, aki szívesen megírná az ő történetét? Ha ismer valaki ilyen írót, kérem, jelentkezzen bodok25@gmail.com e-mail címemen, mert a bácsi története filmbe illő és nagyon örülne neki, ha mindenki jobban megismerhetné a XX. század ezen időszakát!

Szólj hozzá!

Olyan édességet gyártottam, hogy a Robi el fog alélni!

2018. január 20. 20:45 - Bodó Kata

bodo.kata.25 készítette ezt a képet.

Az a helyzet, hogy ha megunjuk a vajas-mézes kalácsot reggelire, átváltoztathatjuk whisky-s sütivé estére! Olyat kreatívoskodtam most este, hogy én, aki nem vagyok nagy süti evő képes voltam hirtelen egy tállal megenni ebből a csodából! Fogtam a fonott kalácsot, felvágtam darabokra, megmerítettem egy pillanatra whisky-s tejben, majd rétegeket képeztem ebből, vanília pudingból, csokimázból, aranymazsolából, dióból (ezt három-négy rétegben ismételtem)....az eredmény....húúúú...az naaagyon finom lett! Próbáljátok ki!

3 komment

Miután @heszakos megcsinálta a hajam, mehettem ruhát választani, hogy megtekinthessem Budapesten a @berekaiartstudio festménykiállítását.

2018. január 14. 12:09 - Bodó Kata

26152377_517580128623832_3348824470713270272_n.jpg_600x600

bodo.kata.25 készítette ezt a képet.

Ákos munkájával megint elégedett voltam. :) Mivel már régóta szerettem volna megnézni egy Szekszárdról elszármazott barátnőm budapesti galériáját, ezért gondoltam megadom a módját és ruhát is választok a kulturális programhoz. Gondolnátok, hogy ezt a hangulatos kis ruhát a helyi hipermarketben találtam? :D A kép jobb alsó sarkában már a galéria padlózatából láthattok egy részletet. Következő posztomban már be is mutatom, hogy is néz ki a galéria.

Szólj hozzá!

Fodrásznál ilyet???

2018. január 14. 11:33 - Bodó Kata

26068697_1994922887434150_6096454915574464512_n.jpg_640x799

bodo.kata.25 készítette ezt a képet.

Van Szekszárdon egy fodrászat, mely' hangulatában, kinézetében is hiánypótló a városban. Többször volt szerencsém itt már frizurát csináltatni Hesz Ákossal, aki fiatal kora ellenére igen ügyes! Nem csak a felfrissített hajammal voltam elégedett, hanem azzal a fejmasszázzsal és azzal a gyönyörű "kávé-alkotással" is, ami még a folyamatot kísérte. Kiváncsiak vagytok melyik ez a fodrászat? :)

Szólj hozzá!

Madáretető - "kézműves termék" made in Keszőhidegkút

2018. január 12. 12:59 - Bodó Kata

madar_0.jpg

Szüleimtől kaptunk Karácsonyra egy madáretetőt. Amikor először megláttuk, kicsit meglepődtünk a méretén, mert akár egy kisebb kutya is elférne benne, de érezhető volt, hogy szeretettel készült és stabil darab....ez olyan, mint a gomba mese...sok jó élőlény a madáretetőben is elfér....reméljük, a macskák azért nem költöznek majd bele :D

Keszőhidegkúti közfoglalkoztatottak készítették, akiket személyesen is ismerek és le a kalappal előttük, hogy ilyen asztalos munkát tudnak csinálni, egyedi, jó minőségű, helyi terméket!

madar_1.jpg

Amikor hazahoztuk, szerencsére nem volt még túl hideg, ezért le tudtuk festeni egy természetes faápoló festékkel és volt ideje megszáradni. A megfelelő helyet is ki kellett találni neki. Lábakon álljon az ablak előtt, hogy jobban lássuk a "jövevényeket"? Vagy hátul legyen a kertben, hogy minél zavartalanabbul tudjanak enni? Végül is egy olyan helyet választottunk neki, ami a megérzéseim alapján jött és utólag a Wikipedia - Madáretetés oldala is megerősített: fához közel, hogy rejtve érezzék magukat a madarak, "nem forgalmas helyen", mégis ablakból jól lássam, ha fogy az eleségük.

madar_2.jpg

Berendeztem a házikót: tettem ki napraforgót, faggyúgolyóban magokat ("cinkegolyót"), vizet. Ezen kívül lehetne még kitenni sótlan szalonnát, faggyút, zabot, diót, földimogyorót, tökmagot, almát, répát és egyéb bogyókat. Úgyhogy a menü még változhat. :D

madar_3.jpg

Az eddigi kaja nekik bejött. :D A kép bal oldalán már láthatók is a cinkék (Szén cinege - Parus major). Nem egyszerű őket telefonnal lefotózni, de majd gyakorlom. :)

madar_4.jpg

Körülbelül egy hét alatt szokták meg a madarak a mi kis "designeses" madáretetőnket. Jól ki is ürült a táljuk, melyet időben észrevettem. Szerencsére fagy még nem volt nálunk, hogy a vizük befagyhatott volna, de azért erre is figyelek majd, ha már kitettem. Ugyanis szomjas is tud lenni egy madár. Ja, azt én is elfelejtettem...és mindjárt pótlom, hogy az itatójukba egy követ tegyek (nem mintha a virágalátét túl mély lenne), hogy még kényelmesebben tudjanak azon állva inni - tudtam meg a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület oldaláról (mme.hu). :)

madar_5.jpg

Jöhetnek ismét a cukker madarak! Most, hogy beletettem a követ az itatóba, már láttam is egy erdei pintyet (Fringilla coelebs) és egy kék cinegét (Parus caeruleus). Ahogy Antoine de Saint-Exupéry A kis herceg című művében írta: "Te egyszer s mindenkorra felelős lettél azért, amit megszelidítettél...". A madáretetés távol van a valódi megszelidítéstől, de ha egyszer elkezdtük, akkor kb. márciusig - attól függően, hogy milyen időjárás lesz - ezt az etetést folytatni kell, hogy ne verjük át a madarakat.

 

Szólj hozzá!